„Аз обичам сърцето си“: Златка Димитрова става част от кампания за сърдечно-съдова превенция в Бургас

Бургас ще отбележи Световния ден на сърцето – 29 септември, с мащабна кампания. Над 250 души обединени под мотото „Аз обичам сърцето си“, ще се включат в общинското мероприятие за превенция на сърдено-съдовите заболявания. Началото е от 10:30 часа, пред  Часовника, когато кардиолози от МБАЛ „Сърце и мозък“, партньори в инициативата, ще измерват артриалното кръвно налягане на бургазлии и гости на града.

„Кампанията е обширна и наситена с различни дейности. Кардиолози ще мерят кръвното налягане на бургазлии и гости на града, ще ги консултират при нужда. Ако попълните стрес карта, ще получите красиво антистрес сърце. Диетоложката д-р Евелина Иванова заедно с Емил Драгнев, сертифициран фитнес инструктор, кадър на НСА „Васил Левски“, ще дават насоки и съвети за подобряване качеството на живот чрез хранителен режим и спорт“, съобщи в ефира на радио „Гласът на Бургас“ Петя Чакърова, старши експерт „Здравеопазване, социални дейности, превенции и младежки политики“, Община Бургас .  

Петя Чакърова по време на кампанията срещу вредните слънчеви лъчи

От 16:30 часа, на пл. „Атанас Сиреков“, ще започне представянето на спортни и танцови школи, които ще демонстрират своите умения.

В инициативата ще се включат и Златка Димитрова – модел, майка, инфлуенсър, тв водеща, и треньорът на красиви тела Кирил Танев. Двамата ще отговарят на въпроси свързани със здравословните навици в ежедневието.

Организаторите напомнят, че основните фактори за подобряване на качеството на сърдечното здраве остават намаляване на стреса, балансирания хранителен режим и физическата активност.

Чуйте разговора с Петя Чакърова, старши експерт „Здравеопазване, социални дейности, превенции и младежки политики“, Община Бургас:


Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email