Дигитални учебници за бъдещите бургаски медици

До две седмици бъдещите лекари от Факултета по медицина в Бургас ще могат да се възползват от дигитални учебници. Осигуряването на подобен тип литература става възможно чрез съвместен проект между висшето учебно заведение и Регионална библиотека „П. К. Яворов“, това каза в ефира на радио гласът на Бургас Яна Кършийска, директор на бургаската библиотека.

„Социалната изолация предизвиква стопроцентова необходимост от дистанционно образование. То трябва да бъде подплатено с информация и чрез съответните учебни пособия. За тази цел реализираме сътрудничеството, за да може студентите от първи и втори курс, от Факултета по медицина, да се възползват от дигитализираните учебниците”, добави Кършийска.

Медицинските учебници ще бъдат достъпни от разстояние и само за студентите от бургаския факултет. Бъдещите медици ще влизат в специализирана система със своя идентификационна парола. Това ще гарантира защитата на авторските права на научните трудове.

От думите на Яна Кършийска стана ясно, че до декември ще приключи обзавеждането на новата сграда на библиотеката, а най-късно през януари започва пренасянето на книгите.

Ефектна сграда е новият дом на бургаската библиотека, строителството приключва до края на октомври

Чуйте пълното интервю с Яна Кършийска, директор на РБ „П. К.Яворов”, Бургас:

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email