Проф. Хикмет Мехмедов получи „Ключът от кулата“

Дългогодишният балетмайстор на Държавна опера – Бургас проф. Хикмет Мехмедов получи „Ключът от кулата“ – отличие, което се връчва само на изтъкнати личности с особени заслуги за развитието на културата на Община Бургас. Почетния приз му бе връчен от зам.-кмета по „Култура, туризъм и спорт“ Диана Саватева.

Това стана по време на спектакъла „Лебедово езеро“, който кулминира в нестихващи аплодисменти от публиката за впечатляващата режисура, хореография и изпълнение на талантливите балерини и балетисти.

Бургас заслужава този блясък, който видяхме на сцената на Летния театър в четвъртък вечер – спектакъла „Лебедово езеро“ с дебют на прекрасната Иванина Иванова в ролята на Одета/Одилия – Белия и Черния лебед. Един от най-популярните балети в света изисква не само категоричен талант и отлично подготвена артист като Иванина, но и трупа на много, много високо ниво. Артисти и ценители аплодираха един от главните виновници тази красота да съществува тук – проф. Хикмет Мехмедов. Имах честта да поздравя дългогодишния главен балетмайстор на Бургаската опера за неговата 70-та годишнина от името на кмета Димитър Николов и да му връча почетния знак на Община Бургас „Ключ от кулата“. За този вълнуващ момент ще му напомня и великолепна картина на Георги Динев – подарък от общината за юбилея”,  написа във Фесбук профила си Диана Саватева.

Събитието е предпоследното от Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email