20 кг сребърни накити в лек автомобил откриха митнически служители на МП Малко Търново

Близо 20 кг сребърни накити откриха митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на лек автомобил.

На 19.07.2020г. около 15.00ч. на митнически пункт Малко Търново  преминава лек автомобил ‘‘MERSEDES-BENZ’’ – “V-KLASSE”, в който пътували от Турция за Румъния семейство с две деца – румънски граждани.  Пред митническите служители обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

Чрез „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка,  по време на която в сак, открит в багажното отделение под торби с покупки и в раница между задния ред седалки,  са открити пакети със сребърни бижута. От пакетите са извадени общо 5705 синджири, пръстени, обици, гривни, медальони, брошки. Според направената от вещото лице експертиза накитите са  от сребро с висока бижутерска проба 925, общо тегло 19 610.47 грама, на стойност 78 441 лева.

Установено е, че накитите са собственост на водача на автомобила, който заявил, че стоката е закупена от Турция за магазина си в Румъния. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email