Спортно трио организира благотворителна акция, подкрепя тежко болната Велина

Благотворителна спортна тренировка, проведена в Поморие, събра не малка сума за лечение на тежко болно дете. Инициативата бе в подкрепа на малката Велина, която е с тежката диагноза мозъчен тумор и се нуждае спешно от средства. Инициаторите, трима млади хора, заредени с енергия и способни на състрадателност, са фитнес треньорите Веселина Янева, Станислав Ангелов и Таня Арабаджиева – инструктор по зумба, от зала „Еволюшън“.

„Целта ни бе да съберем средства за Велина, която се нуждае от спешно лечение в чужбина. От друга страна, ограниченията, които налага епидемиологичната обстановка, не ни позволяват да влезем в зала и това бе добър повод да се раздвижим, да направим пълноценна тренировка на открито. Инициативата проведохме в двора на СУ „Иван Вазов“ (малкото училище). Благодарим на директора, че прояви разбиране и ни предостави терена“, обясни в ефира на радио „Гласът на Бургас“ Веселина Янева.

Събитието е обявено и набира популярност през социалната мрежа Фейсбук, а на тренировката се отзовават хора със спортен дух. Инициаторите се надяват да бъдат последвани и от други треньори в различни точки на страната. „Участниците в нашето мероприятие предложиха да го организираме в края на всяка седмица, да го развием в благотворителна спортна неделя“, добави Янева.

Събраните средства от 432 лв., от тренировката, са преведени по сметката за лечение на малкото момиче. Фитнес център „Еволюшън“ не за първи път се включва в подобни дарителски акции. Активните мероприятия събират повече средства от статичните кутии, които дори и поставени на ключови места остават незабелязани от хората, стана ясно от думите на Янева.

Ако искате да помогнете на малката Велина, данните на сметката й са:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF Postbank
Титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva

Основание за плащане: В полза на Велина Северинова Стефанова

Цялото интервю с Веселина Янева, фитнес треньор, чуйте тук.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email