Тази седмица в БулевАрт: Яко метъл, космически смешки, танци и рисуване

Община Бургас създаде преди няколко години инициативата БулевАрт – Мрежа на сетивата, която обединява частния бизнес с творческите индустрии. Тя се развива успешно и партньорите в нея много помагат за това градът да е интересен и интелигентен. „Мрежа на сетивата“ е всъщност маршрут с любими места в Бургас. Ето няколко интересни събития, организирани от партньорите в инициативата БулевАрт тази седмица:

* 12 октомври, понеделник, от 19:30 ч., ул. „Абоба“ № 1, #HashtagSTUDIO

Здравейте приятели на куиза! Куизът е игра, която трупа все повече популярност у нас. Вече е ясно къде се развихря най-интересното куиз забавление. Всеки понеделник тук при нас надпреварата между участниците е оспорвана и зрелищна. Много важен компонент в играта е времето. То винаги е ограничено и не стига. Това придава още по-голяма страст и динамика в играта. По време на куиза вие добивате енциклопедични знания, научавате интересни факти, анализирате и търсите верни отговори, спорите и се веселите с приятели. Готови ли сте за поредния куиз? Знаем, че вече нямате търпение. Своите места можете да резервирате тук: https://m.me/HashtagSTUDIOBurgas?ref=w7593799.

* 12 и 13 октомври, понеделник и вторник, от 17:30 -19:00 ч., на ул. „К. Фотинов“ № 29, арт студио и галерия „GARYELI“ отново очаква най-малките художници

Галерията носи името на своите създатели – художниците Гари и Ели. Уроците на малчуганите се провеждат от Ели. Децата обичат да рисуват, а Ели има специален подход към всяко едно дете и им показва тайните на изобразителното изкуство.

Телефонен номер за записване: 0879 215 719.

* 13 октомври, вторник, 20:00 ч., ул. „Климент Охридски“ № 2, бар „Target“, в сградата на Операта

Искате да танцувате и да се забавлявате? Три пъти в седмицата там ви очакват безплатни уроци по САЛСА, БАЧАТА и КИЗОМБА. Не е случайно, че според проучвания на специалисти в свободното си време хората най-много обичат да танцуват и да се занимават с уроци по танци. Без дори да знаете чужди езици, ние ще ви научим да общувате чрез танца навсякъде по света. Заповядайте при нас във вторник, четвъртък и неделя от 20:00 ч., в една невероятна приятелска атмосфера!

За контакти: 0877 247 167.

* 14 октомври, сряда, 18:00 ч., ул. „Христо Фотев“ № 20А, Енотека Wine&Friends

Избягайте от забързаното ежедневие! Тук сме открили рецепта за стимулиране на тонуса чрез съвременен и различен начин да се забавлявате и релаксирате. Елате да изпитате сладостта от рисуването, отпивайки чаша ароматно вино. Заповядайте на 14 октомври да рисувате върху платно, а на 18 октомври /неделя/ да рисувате върху стъкло. Не се притеснявайте за резултата, художник ще показва стъпка по стъпка тайните на авторската Ви картина или чаша. Едни от най-хубавите подаръци са лично сътворените! Резервация на място или на тел. 0894 444 899.

* 17 октомври, събота, 20:00 ч., ул. „Климент Охридски“ № 2, в бар „Target“, концерт на Vrani Volosa и Dimholt

Бургаската метъл банда Vrani Volosa се завръща в родния град. Самото име на групата на старобългарски език означава Черни коси. Групата е създадена през 2003 г. като едноличен проект на китариста и вокалист Христо Красимиров. Впоследствие проектът се развива до успешна банда, изнасяща редица концерти в страната и чужбина. На сцената ще излязат Христо –  вокали, който е и автор на текстовете; Кольо и Петър – китари; Александър – бас; и най-новият член Кристиян – барабани. Основните мотиви, определящи „Врани Волоса“, са пеган фолк и екстремен дуум метъл, който възпява природата, родината, морето и слънцето.

Към Vrani Volosa ще се присъединят и техните приятели – могъщите Dimholt. Тази група е основана през 2003 г. в Бургас. Членовете на групата са: Woundheir – вокали, Асен и Петър – китари, Явор – бас, Станимир – барабани. Очертава се една мощна и епична метъл бургаска съботна вечер! За контакти: 0877 247 167.

 * 17 октомври, събота, 19:00 – 20:15 ч., ул. „Абоба“ № 1, в #HashtagStudio

Ще бъде представена една космическа комедия – „Дългият път към звездите“. Това е интерактивен спектакъл, който ни запознава по забавен и находчив начин с последните достижения на космическите науки. Той ще ви отведе в далечния Космос, но и ще ви накара да се замислите за нашата планета-майка Земя. Актьорът Димитър Узунов, астрофизикът Владимир Божилов и италианският режисьор Андреа Брунело забъркват цветен коктейл от наука, театър и комедия на български език, подходящ за деца. Готови ли сте да се присъедините към тях за това звездно приключение?

За предварителна онлайн продажба на билети:  https://epaygo.bg/1509256333 и на място, непосредствено преди самото представление.

За повече информация относно предстоящите събития посетете страницата на БулевАрт във фейсбук: Boulevart.bg.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email