Център за млади таланти въвежда в света на анимацията, курсът започва през октомври

Що е то анимационно кино и каква е ролята му сред подрастващите? Отговори ще получите чрез новия авторски проект на талантливата илюстраторка и аниматорка Мелина-Елина Бoндокова, съобщават от Център за млади таланти, гр. Бургас. Бондокова ще води класа по въведение в света на анимацията за деца до 10 години.

 „С огромно удоволствие приех поканата на Център за млади таланти, чрез който да осъществя свой модулен проект „Анимационно кино. Въведение в създаването на анимация“, предвиден за деца и младежи над 10 години с интереси към изящните изкуства. Анимацията е много богата на изразни средства. В нашата програма ще разгледаме различните ѝ похвати. Ще гледаме и коментираме класическо, фестивално и масово кино, като коментираме елементи и цялостни продукции. Обръща се внимание на детайла и метафорите в кадрите, значението на внушението, което носят те. Ще се научим да мислим в картини, да разказваме история без помощта на разказвач и глас зад кадър. Ще изработваме сценарий и сториборд, типажи, декори и елементи, а с тях ще заснемем самостоятелни и групови видеа.“, обясни Мелина-Елина Бондокова.

Проектът е пилотен за Бургас, стартира от месец октомври, местата са ограничени. Повече информация може да бъде открита на www.forbgkids.org, и на телефони 0887 201033 и 088 2723760.

Чуйте разговора с Пепа Николова, ПР на Център за млади таланти, гр. Бургас:

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email