1000 емоционални снимки – спомен за извънредното положение, вече съхранява Държавен архив – Бургас

Община Бургас предаде на Държавния архив 1000 снимки, които отразяват периода на извънредното положение, обявено за предотвратване разпространението на коронавируса. Инициативата „Фотоархив на Covid -19“ стартира по време на извънредното положение, а направените кадри показват как пандемията промени начина на живот на всеки от нас.

1000 снимки от инициативата „Фотоархив на Covid-19“ бяха предадени в Държавен архив – Бургас

„По този нетрадиционен начин стартира четвъртият тематичен уикенд, който минава под знака на ретро културата. Предавайки тази малка, но ценна кутийка, ние оставяме своя принос за това време, което промени света. Вярвам, че бъдещите поколения ще го оценят“, сподели заместник -кметът по „Култура, туризъм и спорт“ в Община Бургас Диана Саватева.

Въздействащи музикални изпълнения за всички присъстващи поднесоха изпълнителите от музикална формация „Фортисимо“ с ръководител Милена Добрева. Талантливите музиканти първи създадоха емоционален културен продукт в началните дни на пандемията. Песента им „До утре“, по музика на Стефан Диомов, предизвика бурни аплодисменти сред гостите на събитието.

„От името на институцията, която представлявам обещавам, че тази карта с памет ще бъде добре съхранена. Историята е много важна, а когато е в снимки, е наистина образна. Кадрите показват отговорност и грижа.“, сподели Данка Георгиева, директор на Държавен архив – Бургас.

По време на срещата директорът на ДКТ- Бургас Христина Арсенова предаде два афиша с програмата на Кукления театър от времето на изолацията.

Теменуга Захариева от Държавна опера – Бургас благодари за съвместното партньорство и припомни, че през цялото време в онлайн пространството са се излъчвали концерти за всички ценители на музиката.

Много от присъстващите лично предадоха своите снимки и позираха на своеобразната фото стена, събрала малка част от емоционалните кадри.

Източник: Пресцентър-Община Бургас

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email