ЮЛСКИ ПАРК ФЕСТ „Чета и плета“ ви очаква в Борисовата градинка-Бургас на 29 юли

„ЧЕТА И ПЛЕТА“ е озаглавено лятното събитие, организирано от читалище „Любен Каравелов 1940“ с подкрепата на Община Бургас. То е един от акцентите, с които читалището отбелязва своята 80-годишнина и ще се проведе на 29 юли (сряда) 2020 г. от 17:30 ч. до 19:00 ч. в Борисовата градинка.

Прохладните сенки на парка ще съберат бургаски писатели от всички поколения – от доайена на Бургаска писателска общност Борис Бухчев, до младите поети от Литературно студио „Митични птици“ и най-малките от Лятна работилница към читалището. Специално място е отредено за създатели на плетени ръкоделия – дамите от Културен клуб на пенсионера „Любен Каравелов“ и малките плетачи от Клуб „Заплетени чудеса“ към читалище „Асен Златаров 1940“ с ръководител Марислава Лазарова. В четенето и плетенето на открито ще се включат представители на Младежки културен център и Общински съвет по наркотични вещества.

Музикални акценти ще поставят децата от Творческо студио „Князът“ към ОУ „Св. княз Борис І“ с ръководител Емануил Арнаудов, Фолклорна формация „Тракийче“ с ръководител Пенка Петрова, Хор „Милка Стоева“ с ръководител Светла Стоева и Марина Янкова – виолончело, ученичка в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ от класа на Жасмина Чернева.

Арт идеята с пленерно рисуване ще подкрепят художниците Златка Коева , Анета Краева и студентите от НХА- филиал Бургас – София Йоана Вангелова от София и Георги Джунев от Пловдив. Най-интересните моменти ще документира във фотографии Петя Даскалова.

Входът е свободен. Достатъчно е да имате настроение, книга или плетка.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email