Ще бъдат подменени горивните устройства на 2280 домакинства по програма LIFE

„За град Бургас по проекта „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ безплатно за гражданите ще бъде извършена подмяна на горивните устройства на 1994 домакинства, 80 от тях са в пилотната фаза, по основните параметри 1914 броя“-това заяви за Общинско радио „Гласът на Бургас“ Маринета Николова- началник отдел “Екологични политики и програми” по повод реализирането на интегрирания проект по Програма LIFE .

По проекта са определени зоните за интервенция : ЦГЧ, к-с „Възраждане“, „Братя Миладинови“, „Лазур“, както и зона „Г“ на к-с „Меден рудник“.В кампанията може да участват домакинства от Централна градска част, квартал „Възраждане“ и комплексите „Лазур“, „Братя Миладинови“ и зона Г на „Меден рудник“. Срокът за подаване на заявления е до 31 март на адрес гр. Бургас, ул. „Трапезица“ No 5 /зад хотел „Бургас“/ – всеки работен ден от 15,00 до 19,00 ч.

Всички изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите за оценка и класиране са публикувани на интернет страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/info/eventdetails/1440/38238.

В същото време Община Бургас изпълнява и друг аналогичен проект, който отново е насочен към намаляване замърсяването на въздуха, като по него също ще бъдат подменени безплатно горивните устройства на 2280 домакинства.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email