Чрез заявления нуждаещите се ще могат да получат хранителни пакети на стойност 60,100 и 130лв.

„На 31-ви март Общински съвет на Бургас гласува средства за създаване на социален фонд – covid 19. Размерът на средствата, които бяха гласувани бяха 300 000 лева. Социалната комисия в свои заседания изработи и предложи критерии, по които средствата да бъдат разпределени и да достигнат максимално бързо до най-нуждаещите се наши съграждани“-обяви днес на брифинг проф. Севдалина Турманова-председател на Общински съвет град Бургас по по повод как ще бъдат разпределени отпуснатите средства гласувани на сесията.

Всяко кандидатстващо за помощ лице ще получи помощта си еднократно. Тя ще бъде раздавана 1 месец след отмяна на обявеното извънредно положение.

Средствата ще бъдат раздавани под формата на хранителни пакети с номинална стойност : 60, 100 и 130 лв. в зависимост дали става въпрос за едно лице или семейство.

Ще бъдат заделени от фонда 30 000 лв за други спешни нужди

Заявленията за получаване на помощи днес ще бъдат публикувани в сайта на Община Бургас.

Всички заявления ще могат да бъдт подавани от днес до деловодството на Общината и в Териториалните дирекции.

Критериите, на които трябва да отговарят гражданите, които искат да получат социални помощи са:

Да са регистрирани в БТ, без право на обезщетение. Да имат доход от член на семейството по-нисък или равен на 150 лева. Да са самоосигуряващи се лица и в невъзможност да упражняват бизнеса си вследствие на извънредното положение и да са в неплатен отпуск.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email