Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ с два интересни коледни конкурса

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ обяви условията за новите издания на два свои традиционни конкурса. Те са интересни и дават възможност за изява на талантливите и сръчни хора. Вижте в текста долу за какво за конкурсите и участвайте, имате достатъчно време до празниците през декември.

КОНКУРС ЗА КОМИКС НА ТЕМА „КОЛЕДНА ИСТОРИЯ“

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ отправя предизвикателство към учениците от град Бургас и областта, да участват в конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история“.

Сюжетът трябва да е представен в 4 до 6 рисунки върху картон формат А4. Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли). Творческото състезание е отворено за ученици от 3 до 12 клас. Участниците са свободни сами да изберат техниките и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.

На гърба на творбата да са отбелязани трите имена, години, клас, училище, телефон и имейл за връзка. Всички получени комикси, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат разгледани и оценени от жури от изявени творци. В тазгодишното издание това са художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Те имат редица отличия и различни участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина. И двамата са членове на Дружеството на бургаските художници.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес: Бургас, к-с „Меден рудник“, бл. 25 (партер), читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, тел. за контакти: 0895 506 219.

Краен срок за изпращане 06.12.2020 г.

За всички участници ще има грамоти. Най-добрите комикси ще бъдат представени в изложба, а отличените при журирането ще получат награди.

***

Седми  Национален конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“

Тема на конкурса „С кукла Ная – пея, уча и мечтая!“

По инициатива на:

  • Сдружение „УСМИВКА“ – Бургас
  • Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“

С подкрепата на фирма „Престиж – 96“ АД – гр. Велико Търново

За Седма поредна  година сдружение „УСМИВКА“ – Бургас, съвместно с читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, организира Национален конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“ – темата на конкурса е „С кукла Ная – пея, уча и мечтая!“.

Условия на конкурса:

  • Могат да участват деца от 6 до 14 години.
  • При изработката на куклите да се запази автентичността и визията на кукла Ная, от любимите на всички вафли „Ная“, като се използват всякакви техники и материали (без хартия, картон, шума и пластилин).
  • При изработката на куклата да проличава подкрепата на децата в борбата срещу Ковид – 19.

Изработените кукли да се изпращат до 30.11.2020 г. на адрес:

Бургас, к-с „Меден рудник“, бл.25 /партер/, читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, за конкурса за кукли „В очакване на Коледа“.

Всяка кукла трябва да има етикет, на който да са описани – град, трите имена на автора, възраст, училище или детска градина, телефон и имейл за контакт.

Всички участници ще получат Е-грамоти за участие по електронната поща и сертификат за преподавателя, а авторите на отличените кукли – награди.

ВАЖНО! Творбите няма да се връщат и след приключване на конкурса и изложбата ще бъдат подарени на деца и младежи с увреждания, настанени в центрове от семеен тип и защитени жилища на територията на Бургаска област по време на Коледните и Новогодишни празници.

Официалното награждаване на победителите в конкурса ще бъде в средата на месец декември в сградата на Областна администрация – Бургас!

За повече информация:  [email protected] / [email protected]    

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email