Читалище „Любен Каравелов 1940“ ще отбележи Деня на земята с екоакция

На 19 април, от 15.00 ч. до 17.00 ч., читалище „Любен Каравелов 1940“ – Бургас организира Екоакция#2, която включва засаждане на растения в градинката пред читалището и лекция „Градското биоразнообразие и как ние да помогнем“ с лектор Радостина Ценова от Българска фондация Биоразнообразие. Събитието е по повод 22 април – Ден на Земята, и е част от дейностите по проекта „Зелено читалище“ на НЧ „Любен Каравелов 1940“.

В проекта участват ученици от ОУ „Св. Княз Борис I“ и ОУ „Любен Каравелов“, ККП „Зеленика“ и ККП „Златна възраст“, читатели на библиотеката, деца и родители, жители на бл. 24, в чийто партер се помещава читалището.

В програмата на осеммесечния проект „Зелено читалище“ са заложени серия от екологични уроци „Екологично знание = Зелено бъдеще!“ и преминалите обучение деца и възрастни ще получат персонални Зелени карти. Проектните дейности ще продължат и през лятната ваканция, когато за децата ще бъдат разкрити Лятна читалня и Работилница за рециклиране, ще бъде обявен и Фотоконкурса „Градски контрасти“.

Проектът „Зелено читалище“ се осъществява благодарение на инициативата на Лидл България „Ти и Lidl за нашето утре“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум, със съдействието на Община Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email