Честито! „Арена Бургас“ вече е факт!

Кметът на Бургас Димитър Николов и президентът Румен Радев откриха най-новата спортна зала „Арена Бургас“ в края на работния ден днес. Сред останалите официални гости бяха служебните министри на спорта Весела Лечева, на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, областният управител професор Мария Нейкова.

„Няма спорт, който не може да се практикува тук, няма концерт, който не може да се състои в залата“, подчерта кметът Николов по време на откриването. „Бургас като най-модерно развиващият се град в България, заслужаваше и отдавна чакаше тази сграда. Тя е факт най-вече заради Община Бургас и кмета Димитър Николов. Той показа, че там, където има визия за развитие, настойчивост и иновативност, нещата се случват“, каза президентът Радев.

Веднага след откриването, започна мачът от финалната серия на националната баскетболна лига между „Черноморец“ и „Рилски спортист“, който бургазлии спечелиха.

„Арена Бургас“ има 5 000 седящи места, а на концерт може да събере до 15 хиляди души. Покривът е способен да издържи до 300 тона допълнително оборудване за осветление и озвучаване. Нейните складове имат капацитет да поберат цялото оборудване. Освен основната зала ,в комплекса има още три зали, триетажен паркинг за 800 места, както и множество по-малки помещения за различни цели.

Залата е единствната в България, отговаряща на всички европейски и световни стандарти за провеждане на първенства по лека атлетика на закрито.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email