„Черноморец“ и Валентин Люцканов са №1 на Държавното по подводен риболов

Харпунистите от „Черноморец“ триумфираха на Държавното първенство по подводен риболов, което се проведе в акваторията на Царево. Триумфът за бургазлии беше пълен. Отборната титла беше спечелена убедително, а шампионите са Валентин Люцканов, Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев и Николай Танев. Те събраха 510 точки. С 416 точки „Несебър“ е втори, а „Месембрия Несебър“ с 279 точки остана на трето място.

Бургаската хегемония допълни Валентин Люцканов. За седми път в дългогодишната си кариера стана шампион в индивидуалното класиране. С това си постижение, маестрото на подводния риболов стана рекордьор на България по спечелени титли в историята на този атрактивен спорт.

Капитанът на националния отбор оглави класирането с 200 точки. Следват Веселин Томов от „Несебър“ със 150 точки и Николай Танев от „Черноморец“ със 144 точки. Братята Антон и Пламен Арабаджиеви са съответно на 8-мо и 11-то място. Антон Арабаджиев грабна приза за най-голяма простреляна риба – морска врана с тегло от 1300 грама.

До края на сезона предстои да се проведе последният кръг от турнира „Купа България“. Купа „Варна“ е насрочена за 25 септември. Лидер досега е Анастас Бъчваров от „Мерлин“ Приморско, след него се нареждат Мирослав Илчев и Валентин Люцканов. Тримата, заедно с Димитър Катрафилов от „Месембрия“, са националните избраници за участие на Световното първенство по подводен риболов от 11 до 19 септември в Италия.

Велизар Маджаров

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email