Ченгенето посреща триатлон „Лъвско сърце“

На 3 юни Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“ ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития в България. За трета година в парк „Росенец“ ще се състезават над 500 триатлонисти от България и чужбина. Те ще премерят сили на “Lion Heart Utopia Cross Triathlon”. Той е част от “Бургас Спорт Фест 2023”, организиран от сдружение „Лъвско сърце“, сдружение с нестопанска цел “Активен Живот”, хотел Utopia Forest, с подкрепата на Община Бургас.

Състезанието започва в 9 часа. Първата дисциплина е плуване в акваторията на „Ченгене Скеле“. Участниците ще изплуват два пъти водата на комплекса. Всяка обиколка е с дължина 750 метра. Втори етап в състезанието е колоездене в парк „Росенец“ и Странджа планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплина в триатлона е бягане 10 километра в парк „Росенец“. Трасето преминава през живописни райони, разпръснати по целия парк. 

След края на състезанието следва официалното награждаване, последвано от парти с Дишо и Иван, подгрявани от DJ Rainbow. Входът за него е безплатен и организаторите канят всички бургазлии и гости на града да се включат в него.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email