Хандбалният „Фрегата“ спечели важна победа срещу варненския „Спартак“

“Фрегата” победи един от преките си конкуренти за място в плейофите на хандбалното първенство. Бургазлии надделяха над варненския “Спартак” в изключително важен и оспорван мач. Момчетата на треньорския тандем Добрев/Радев изиграха прекрасно първо полувреме, в което не дадоха шанс на гостите да надигнат глава и през цялото време водеха в резултата. Страхотна игра в защита и добри прояви в нападение на целия отбор донесоха преднина от 18:10 на почивката.

След паузата „Фрегата“ не сви платната и поведе с 25:16, за да настъпят тежките минути, съпроводени с много умора и пропуски в нападение. Тогава юношата на отбора Данийл Чумаш се оказа успешна смяна на вратата и с няколко спасявания допринесе за крайния резултат – 30:27. С важни попадения в последните 10 минути се отличиха Атанас Буланов и Милен Стоянов.

При голмайсторите най-добре се представиха Марио Марев с 11 попадения и 73 % успеваемост, и Росен Колев с 9 попадения и 56 % успеваемост.

Във временното класиране „Фрегата“ се утвърди в челната четворка. В следващия кръг отборът почива. На 26 ноември бургазлии ще гостуват на шампиона Шумен 61, а на 9 декември закриват полусезона с мач срещу студентите от НСА, където се състезават няколко юноши на клуба.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email