Фотографът Павлина Иванова подрежда първата си самостоятелна изложба в галерия „Георги Баев”, не я пропускайте

Фотграфът Павлина Иванова озаглавява първата си самостоятелна изложба „Smiling street portraits“ Експозицията е специално създадена и ще бъде представена в залата на Галерия „Георги Баев“ от 14 до 24 януари. Авторът обещава, че с усмивка ще посрещне всеки един посетител на арт инсталацията , в първия ѝ ден , от 14.00 до 19.30 часа. Входът е свободен. На място ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки за безопасност. разговаряме по темата с Павлина Иванова.

Изложбата се реализира по програма „Творчески инициативи“ към Национален фонд „Култура“.

 „Аз се вдъхновявам от хората, които снимам. Името на изложбата е Smiling street portraits или Усмихнати улични потрети, макар някои от тях да са доста сериозни. Името идва от хората, които снимам и ми казват, че ги карам да се усмихват.“, споделя Павлина

Портретите са заснети на различни места в Бургас. Някой от тях силно разпознаваеми, но представени по нестандартен начин, други-може да не се досетите къде сте виждали.

Куратор на изложбата е художника Дора Славова. Павлина държи да не е нейн колега, за да не се обременява от правила и технически изисквания, а да гледа на снимките с очите на творец.

Проектът smiling Street Portraits на фотограф Павлина Иванова е едно предизвикателство както за самата нея, като автор,така и за публиката.Това е проект, разчупващ стереотипи и съвременни нагласи за връзката между АЗ-а, портрета и селфито, публикувано в социалните мрежи. Тенденцията е да се правят стотици дигитални снимки с едничката цел да събират харесвания в социалните мрежи. Но истинската същност на фотографията не е това. Павлина дава един различен прочит на дигиталния образ, съчетан с модерните начини на представяне на снимките.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email