Филмът „Преливане“, дело на бургаски гимназисти, бе представен на престижния фестивал „Tous courts”

Късометражният филм „Преливане“, създаден от бургаски гимназисти чрез платформата Burgas film lab, бе представен в 38-мото издание на един от най-престижните фестивали за късометражно кино във Франция – „Tous courts“ в Екс ан Прованс. Българското кино фокусира вниманието на публиката в една от съпътстващите програми, благодарение на Burgas film fest и селекционера Веселин Геренов.

Филмът „Преливане“ е създаден по идея на Батаки студио, Бургас филм фестивал, „Булеварт“ – мрежа на сетивата и Rotonda café-bistro. Той бе посрещнат с интерес в зала „L’institut de l’image“ в Екс ан Прованс – любимото средище на студенти по кино и любители на изкуството. На събитието присъства част от екипа и организаторите: Мария Дачева (изп. продуцент и ментор) и Александрина Петрова, (асистент режисьор), които след прожекцията проведоха среща с български студенти и част от българската общност в Екс ан Прованс.

Българската селекция на фестивала „Tous Court“ съдържаше основно филми, преминали през програмата на Международен филмов фестивал Бургас, катo се акцентира върху представянето на млади автори и филми от последните няколко години. Бургас филм фест се организира в партньорство с Община Бургас. Тази година от 18 до 25 юли ще се проведе петото издание на фестивала.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email