Фестивалът на португалското кино в Бургас продължава с още три интересни филма

Фестивалът на португалското кино в Бургас беше открит вчера, с прожекция на музикално-биографичния филм „Амалия“, посветен на най-великата фадо певица на всички времена Амалия Родригеш.

Още три интересни заглавия очакват бургазлии и гостите на града до края на август. Прожекциите са с начален час 21.00 на открита сцена „Охлюва“, при вход свободен.

Вижте програмата на останалите стойностни филмови заглавия, които можете да посетите:

29 август

Песента на Лисабон“, комедия, музикален, романтичен, 1933, 85′, Режисьор: Жозе Телмо

Вашку живее бохемски, благодарение на месечната помощ на лелите си, които живеят в провинцията и никога не са посещавали Лисабон. Те вярват, че Вашку е успешен лекар със собствен кабинет. Той всъщност обикаля заведенията, ухажва красиви жени, пее фадо и се забавлява, докато не идва най-лошият момент в живота му – в деня, в който не успява да вземе изпита си за Медицина, получава писмо от лелите си, че идват в Лисабон да го посетят и видят успеха му.

30 август

Алентежу, Алентежу„, документален, музикален, 2014, 85′, Режисьор: Сержио Трефо

Този филм е музикално пътуване до съвременна Португалия, към уникален начин на изразяване и страстта на неговите интерпретатори чрез канте алентежано – португалски традиционен музикален жанр, обявен за културно наследство на ЮНЕСКО през 2014г

31 август

„Войник за милиони“, биографичен, исторически, военен, 2018, 85′, Режисьори: Гонсало Галвао Телеш, Хорхе Пайшао да Коста

По време на Първата световна война Анибал Аугущо Миляиш,  за да спаси другарите си, се отделя от екипа си и се бори сам срещу германските атаки. За проявената на бойното поле смелост е награден с най-високото национално признание.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email