Училищният звънец днес посрещна 2050 бургаски първокласници в обновените учебни стаи

В първия учебен ден 92 обновени и модерно оборудвани класни стаи от 33 училища на територията на общината посрещнат 2050 бургаски първокласници. Учебните помещения са ремонтирани през лятото като част от проекта на Община Бургас „Първокласно начало“ и са съобразени с осигуряването на безопасна среда на децата в присъствена форма на обучение.

Положени са специални антибактериални настилки на пода, позволяващи бързо и лесно почистване и дезинфекциране. Стаите са обзаведени с нови индивидуални чинове, които дават възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на необходимата дистанция. Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които допълват интериора.

Тази година всяка класна стая от проекта „Първокласно начало“ е оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – модерен интерактивен панел с вграден компютър. Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор.

Подготовката и работата в дигитална среда с най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност, при необходимост, за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение.

Освен реновираната материална учебна база, общинският проект „Първокласно начало“ въвежда и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието.

Успешна нова учебна година!

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email