Ученици от Немската гимназия посетиха централата на ООН в Ню Йорк

Ученици и преподаватели от Немската гимназия „Гьоте“ в Бургас посетиха централата на ООН в Ню Йорк, защото училището спечели първо място в състезание на международната организация „Централноевропейска инициатива“ с проект на тема „Активни млади граждани за устойчиво развитие в България“.

По време на визитата те се запознаха обстойно с работата на глобалния форум, посетиха залите, където заседават Общото събрание, Съветът за сигурност на ООН и разговаряха с посланика на Република България в организацията Лъчезара Стоева.

В Ню Йорк бургазлии гостуваха и на българското училище „Христо Ботев”. В класните стаи гости и домакини коментираха учебни програми, обмениха информация за колежи и университети, а после заедно се разходиха в Манхатън.

Учениците посетиха още Музея на естествената история, Музея на изкуствата „Метрополитън“ и Музея за модерно изкуство, където видяха оригиналите на някои от най-известните картини на Пол Гоген, Клод Моне, Винсент ван Гог, Густав Климт и други.

Посещението завърши с покана за бал на Бруклинския мост, с която учениците от 12 клас изненадаха своя преподавател Тонка Костадинова, по чиято инициатива групата посети Ню Йорк.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email