Ученици и студенти рисуват по стихове на Христо Фотев

Конкурсът за илюстрация по стихове на Христо Фотев ще се проведе за трети път в Бургас. В него могат да участват ученици от VIII до XII клас и студенти. Творбите ще бъдат представени в изложба, съпътстваща Националния конкурс за поезия „Христо Фотев“.

Илюстрациите трябва да са с максимална големина 50Х25 см.Tехниката може да е хартия, туш, перо, акварел, темпера, акрил, колаж или смесица от няколко похвата. Допускат се и творби в класически графични техники – офорт, суха игла, литография, както и дигитален печат.

Всеки автор може да изпраща до 11 март по едно предложение на адрес: Галерия „Георги Баев“, ул. „Демокрация“ 6, гр. Бургас. До Людмила Кутиева, ръководител на Културен център „Морско казино“ (За конкурса за илюстрация по стихове на Христо Фотев).

На гърба на всяка картина трябва четливо да бъдат изписани с молив трите имена, навършени години или клас на автора, име на творбата, размер на листа, техника и година на създаване, както и стихът на Христо Фотев, от който е вдъхновена творбата.

Журито е съставено от представители на Дружество на художниците – Бургас, Художествена галерия „Петко Задгорски“, Националната художествена академия – филиал Бургас, Сдружение „Бургаска писателска общност“ и Община Бургас.

Ще бъдат раздадени по 3 индивидуални награди в двете категории – ученици и студенти. Отличените художници ще получат грамота от Община Бургас и предметна награда.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email