Туристическите информационни центрове в Бургас ви очакват!

Днес разговаряме с Дафина Бобова, ръководител на Туристически информационни центрове – Бургас. На територията на града функционират три такива.

Те са мястото, където посетителите получават информация за природни забележителности, музеи и исторически паметници, културни институти и събития, спортни прояви, атракции, туристически маршрути, места за настаняване и заведения за хранене и развлечения на територията на община Бургас. Тук на разположение на жителите и гостите на града са разнообразни рекламни и информационни материали на различни езици: пътеводители, брошури за ТК о-в „Св. Анастасия“, ТК „Акве калиде“, специализирани туристически карти. Предлагат се и традиционни ръчно изработени сувенири от бургаското предприятие „Морски знаци“. Центровете осъществяват и поддържат връзка с предприемачите в сферата на туризма в града и региона.

ТИЦ – Автогара „Юг“ – работи целогодишно и е сертифициран през 2018г. по ЕСТИ на Министерството на туризма.

ТИЦ – “ Часовник“ – намира се на пресечката на централните улици „Александровска“ и „Богориди“. Работи целогодишно.

ТИЦ – „Магазия“ – сезонен, работи от 1 април до 31 октомври. В него освен информационното обслужване на посетителите се извършва посрещането и изпращането на пасажерите от и до ТК „Остров Св. Анастасия“.

Служителите в туристическите центрове ежедневно предоставят информация за събития, атракции и на официалния туристически портал на Община Бургас – gotoburgas.com

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email