Трябва да помогнем на 7-годишния Стефан да проходи!

Седемгодишният Стефан от Бургас може да проходи и ние трябва да помогнем за това. След катастрофа на 1 ноември миналата година той получи тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу.

Направени са консултации с лекари-специалисти в България и в чужбина. Засега шансът за възстановяване е единствено интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника. Подходящи такива с необходима апаратура и специалисти има в Германия, Словакия и Израел.

Семейството на Стефчо все още очаква оферти от Германия и Израел. Тази от Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лева, без транспортни разходи. На детето са необходими серия от подобни такива ежегодно, за да придобие смисъл и резултат неговото лечение.

Вече са поръчани специални протези за крачетата, които да държат ставите изправени и да избегнат контрактури и усложнения. Те струват 1300 лева. Нужни са още два вида протези, с които той да може да бъде изправян поетапно, а те са на стойност над 30 000 лева.

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, трябва да бъде купен и специален стабилизиращ стол, за да може да посещава училище и пребиваването му там да бъде безопасно за неговото състояние. Позициониращите столове струват между 2 000 и 4 000 лева.

Това са само част от разходите, които предстоят на семейството и с които то не разполага. Всички бургазлии трябва да се обединим и помогнем на малкия Стефан отново да проходи и да сбъдне мечтите си.

Средства може да бъдат дарени на сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова
Пощенска банка

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email