Традиционният международен турнир по водна топка „Купа Бургас 2021“ се отлага за втора поредна година

Традиционният международен турнир по водна топка „Купа Бургас 2021“ се отлага за втора поредна година. Причината е пандемията от Ковид-19, която не само не е отшумяла, но и крие нови опасности за есента. Трябваше да се проведе през идващият уикенд на басейн „Флора“, с участието на юношески формации до 17 години от Грузия, Сърбия, Турция и България.

Организатор на турнира, който трябваше да се проведе за 15-ти път е КВТ“Черноморец“ с подкрепата на Община Бургас. С оглед ситуацията, от „Черноморец“ реагираха светкавично и го отмениха.

„За нас приоритетно е здравето на състезателите. Излишно е да правим всякакви компромиси в това отношение. Подготвихме се с купите и останалите награди. Надявам се 2022 година да е по-добра за всички и да организираме турнир на супер високо ниво“, заяви председателят на КВТ“Черноморец“ Петър Йонов, който е и главен треньор на „акулите“ по водна топка, които постигнаха изключителни успехи през настоящата кампания в различните възрастови групи. Равносметката е впечатляваща – 2 шампионски титли, 2 сребърни отличия и 2 бронзови медала за бургаските ватерполисти в мъжкото и женското направление.

Велизар Маджаров

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email