Театър само за един зрител, за първи път в България, гостува тази събота в Бургас

„Домът ни“ – така се нарича най-новата постановка на театър „Трио“, чиято премиера ще се състои на 1 август от 19.30 часа пред експоцентър „Флора“. Събитието е част от програмата на Сладоледения уикенд в Бургас.

Особеното на този спектакъл е това, че той се играе само пред един зрител! Тази нова кратка театрална форма се представя у нас за първи път. Тя ще предизвика интереса и любопитството на всяко дете – заради уникалността на изживяването и факта, че се случва единствено и само за него.

Ето как се извършва комуникацията между зрителя и твореца:

* Зрителят заема своето място пред театралния модул „ТЕАТРОМАТ“ и наблюдава случващото се  през специален отвор, след като си е поставил аудио слушалки.

* Актьорът, невидим за него, манипулира куклите на малката сцена. Изживяването е свързано не само с характерните звук и картина, но и със специални ефекти за малкия зрител (имитация на природни явления – мъгла, вятър, мирис).

* Какво се случва на малката сцена е видимо само за детето, а чакащите отвън могат само да гадаят по движенията на актьора. Но е вълшебно.

Идеята на спектакъла „Домът ни“ е да покаже на децата красотата на заобикалящата ни природа и колко е важно да обичат и пазят нашия общ дом – планетата Земя.

4-минутният спектакъл ще бъде представен няколко пъти в рамките на един астрономически час.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email