Бум на онлайн записванията за детска градина в Бургас

1900 са регистрациите в първите петнайсет минути, в електронната система на Община Бургас, във връзка с приема в забавачниците в града. Припомняме, че точно в 8 часа днес, стартира кампанията в Общината.

Не са регистрирани опити на родители, за разлика от предходната година, които да нарушат правилата в платформата в своя полза. Това каза в ефира на радио „Гласът на Бургас” Веселина Таралова – директор „Образование и демографски въпроси” в Община Бургас:

„ В първите минути родителите са най-нетърпеливи. За разлика от предходни години, когато все някой искаше помощ от нас, днес няма родители, които да си ни потърсили по телефон или на електронна поща поради факта, че не могат да се справят със записването в системата.”

Онлайн методът е по-популярен сред бургаските родители от подаването на документи на място. Единици от тях, живеещи в ж.к. „Меден рудник”, са се възползвали от него, добави още Веселина Таралова:

„Независимо от извънредната ситуация, която сме наложили по места в градините, колегите имат готовност за родителите, които не могат да се справят по електронен път и те ще бъдат обгрижени по правилата на място.”

В края на първия ден регистрираните са 2492. Записването в детските ясли и градини, и подготвителните групи към училищата продължава до 21 април т.г.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email