„Талантино“ донесе в Бургас две престижни награди от театрален фестивал

С две престижни награди и три номинации се завърна театрална школа „Талантино“ от 26-тото издание на Международния театрален фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ – Тополовград. Бургаските актьори представиха спектакъла „Женско царство“ от Ст. Л. Костов с режисьор Станимир Карагьозов и хореограф Златина Амелева.

Представлението получи първа награда за спектакъл, а актьорът Стефан Маринов взе приз за най-добра поддържаща мъжка роля в образа на Божил. Освен двете големи отличия представлението беше номинирано в още три категории: за главна женска роля на Боряна Стамболиева като кметицата и за дебют на Надежда Стаматова и Тодор Василев в ролите на Райна и Стоян.

В престижния фестивал участваха 19 театрални състава от шест държави. Спектаклите бяха оценявани от жури в състав: Калин Сърменов – директор на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Богдана Костуркова – драматург и театровед, Александра Сърчаджиева – актриса и актьорът и режисьор Вълчо Янев.

Още тази седмица трупата на „Талантино“ ще се представи на още един голям театрален фестивал – този път в Лом. Във фестивалната програма тя е включена в събота, 30 септември, от 19:00 часа. Участието там се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email