Тази неделя /5-ти юни/ на сцената на Летния Театър в Бургас ще се проведе второто издание на концерта на „Детският хор на България“

Тази неделя /5-ти юни/ на сцената на Летния Театър в Бургас ще се проведе второто издание на концерта на „Детският хор на България“. В събитието се включват общо 14 хорови състава от страната. Големият сборен детски хор ще изпълни 14 песни, а всеки отделен участник ще се представи индивидуално с едно самостоятелно изпълнение.

От Бургас в мащабната формация се включват детски хор „Милка Стоева“ с диригент Светла Стоева и вокална формация „Морски песъчинки“ с диригент Милена Добрева. Оркестърът, който ще съпровожда изпълненията на хористите ще бъде Младежка филхармония „София“ при Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в София.

„Детският хор на България“ е проект на Българския хоров съюз, който се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и под патронажа на Президента на Република България – Румен Радев. Включва три мащабни концерта в градовете София, Бургас и Пловдив. Насочен е към възможно най-широката публика и цели популяризиране и развитие на хоровото изкуство.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email