С филм на Джеки Стоев откриха третото издание на Международния фестивал на документалния и исторически филм DOCK

С откъс  от „Мозайките“ на Джеки Стоев вчера бе открито 3-то издание на Международния фестивал на документалния и исторически филм DOCK. Заслужено документалната продукция получи  овации от отбраната публика. Поздравление към участниците и гостите на фестивала отправиха основателите и селекционери на кино форума Петър Стоянович и Димитър Стоянович.

Те отправиха специални благодарности към кмета на Бургас Димитър Николов за реализирането на културния проект DOCK.

„Това събитие има особен дух, то не е съпоставимо с нито едно друго събитие от богатия културен календар на Община Бургас. Има своя различна и много силна енергия“, заяви по време на откриването зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Сред присъстващите бе и режисьорът Лъчезар Аврамов, който преди дни бе отличен с престижна награда на Фестивала за славянско изкуство „Златен витяз“ в Русия за филма си „Снимка с Юки“.

Филмите, които ще бъдат представени в програмата на третото издание на DOCK и ще участват в конкурсната програма, са най-доброто от световната документалистика през годината, категоричен бе Петър Стоянович.

С нелеката задача да журират класните филмови продукции са ангажирани Атанас Киряков, Юлиана Рот, Павел Вендорф, Джеки Стоев и Георги Милков, които присъстваха  също на официалната церемония.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email