С три китайски фирма продължава инициативата на Община Бургас “Кино под звездите” на открита сцена “Охлюва”

С три китайски фирма продължава инициативата на Община Бургас “Кино под звездите” на открита сцена “Охлюва”.

Първият филм, който ще бъде представен днес в 21.00 часа е „Летен рицар“, с режисьор Син Ю.

Филмът разказва историята на малкият Тиентиен, който остава за ваканцията при баба и дядо през лятото на 1997г.. Когато велосипедът на баба му бива откраднат, момчето заедно със своя братовчед се опитват да заловят крадеца. А това се оказва вълнуващо, емоционално, запомнящо се диво приключение не само за децата, а и за техните приятели и семейства.

На 21 юни /вторник/ ще бъде излъчена романтичната драма „Пепелта е най-чистото бяло” (2018, копродукция – Китай, Франция, Япония) , реж. Дзя Джанкъ.

Сюжетът разказва за младо момиче на име Чяо се влюбва в местен мафиот на име Бин. Веднъж двамата са нападнати и Чяо използва пистолет, за да защити Бин, за което бива осъдена на 5 години затвор. Въпреки че Бин нито веднъж не я посещава, след като излежава присъдата си Чяо предприема дълго пътешествие в търсене на своя любим и на предишния си живот, но я очакват доста неприятни изненади.

Комедията „Новият крал на комедията“ на режисьора Стивън Чоу ще бъде представена на 22 юни /сряда/. Забавната история за иронията и абсурдите в кинопроизводството, които непрекъснато спохождат Жу Мън – актриса, която за нещастието все избират за масовка, но никога за по-значителна роля. Симпатичната вечна статистка обаче не се отказва да сбъдне мечтите си и използва всяка една ситуация да покаже таланта си. Попадайки в ред от заплетени ситуации, Жу Мън още повече усложнява невъзможната си екранна кариера и комично житейско битие.

В рамките на инициативата ще бъдат показани още филми от Япония, Индия и Португалия.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email