С премиера на „ЖЕНСКО ЦАРСТВО” откриват сезона младежите от театрална школа “ТАЛАНТИНО”

След двукратно отлагане поради извънредното положение в страната, вече е насрочена дата за премиерата на младежката група към театрална школа „ТАЛАНТИНО“. Спектакълът „Женско царство” ще бъде представен на сцената на Военен клуб – Бургас (ДНА) от 19:30ч на 18.06.2020г.

Какво ще стане, ако мъжете внезапно загубят силата си и жените вземат властта? Спокойно, няма да е страшно, а само смешно. А и подобна хипотеза е възможна само в народните приказки… Точно както е определена пиесата „Женско царство“ от автора си Ст.Л.Костов в средата на миналия век. И за да намерите вашата приказка, вашето старо време, младежите от „ТАЛАНТИНО“ ви представят една постановка за смяната на царствата и обществения ред. Там, където жените разпореждат, а мъжете им се подчиняват. Опак свят, който помага на хората да проучат природата си. Мъжете или жените са по-добрите управници? Ще престанат ли да страдат, ще донесе ли по-хубав живот новата утопия? Преобърнатите мъжко-женски роли и специфичните отношения на двата пола са поредното изпитание дали вярата в светлото бъдеще ще бъде оправдана. Една от най-обичаните комедии на Ст.Л.Костов е прекрасен повод да се вгледаме и в бита на народа ни преди десетилетия, не само с идеята да ни разсмее, но и да ни накара да се замислим за времето, в което живеем.

Хореографията в спектакъла е на Златина Амелева, костюмите са изработени от Мара Ибришимова, а режисьор е Станимир Карагьозов. Ролите се изпълняват от Александра Димитрова, Данаила Дачева, Деница Шивачева, Димитър Йовков, Жанет Рускова, Катерина Димитрова, Лорийн-Незает Мусакова, Мартин Поптомов, Михаела Щерева, Невена Павлова, Никол Райкова, Николина Димитрова, Полина Илиева, Пресиана Вълканова, Ралица Хинкова, Румяна Ненчева, Самуил Павлов, Симона Грозева и Станислав Иванов.

Билети за „Женско царство“ можете да закупите на касата на Операта.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email