Набират дарения за изграждане на Център за деца с аутизъм в Бургас

Сдружението „Аутизъм днес” е създадено от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, родители на деца с аутизъм и публични фигури, подкрепящи каузата за създаване на специализирани центрове за социална интеграция на деца с аутизъм. Мисията на организацията е създаването на необходимите центрове за предоставяне на социални услуги за деца и младежи с аутизъм, в които терапията се извършва от специалисти, посредством научно доказани методи, и практика според световните и европейски професионални и етични стандарти.
През 2020 година предстои сдружението да открие АВА Център за деца с аутизъм и в град Бургас, отново чрез добрата воля и доверието на дарителите. За ремонт и създаване на необходимите условия, в предоставената от Община Бургас през ноември 2019 година сграда на сдружението, са необходими 60 000 лева, които могат да бъдат дарени чрез:

1. SMS с текст AUTISM НА 17 777

2. Дарение по сметката на сдружение „Аутизъм Днес”

IBAN: BG24RZBB91551006756044, BIC: RZBBBGSF или

3. Дарение чрез Paypal: https://www.paypal.me/AUTISMTODAY

4. Дарение в биткойн: https://bithope.org/campaign/center-for-applied-behavioral-analysis-for-children-with-autism-in-burgas, кауза на фондация „Битхоуп“

Контакти със сдружението: тел. 0896699274, e-mail: invisible.bulgarian.children@gmail.com или autismtodayaba@gmail.com, както и чрез сайта www.autismtoday-bg.eu

През септември 2015-та година сдружение „Аутизъм Днес“ създава първия АВА Център по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм и комплексна терапия в България, в сграда, предоставена от Столична община в кв.”Горубляне”, като ремонта на сградата, сертифицирането и обучението на специалисти за центъра са направени само с дарения.
През октомври 2018 година Сдружение „Аутизъм Днес“ открива Център за деца с аутизъм и комплексна терапия в град Плевен, в предоставена от община Плевен сграда. Отново с помощта на дарители се създават условия и възможности и за децата с разстройство от аутистичния спектър и в Северна България. Година по-късно, през октомври 2019 година, Сдружение „Аутизъм Днес“, водено от търсенето и потребностите на децата и техните семейства, открива и втори АВА Център по приложен поведенчески анализ в гр.София – Студентски град!
Сдружението доказа през годините, че каузата „Аутизъм“ е негова мисия и продължава да оправдава доверието на дарителите и приятелите на каузата.

Бургас може да се превърне в третия град, след София и Плевен, в който работи такъв специализиран център. Амбициите на сдружение „Аутизъм днес“ са още тази есен той да заработи и чакащите деца в Бургас да започнат необходимата терапия. „Вярваме, че с вашата подкрепа ще помогнем за един по-достоен живот на децата с аутизъм в България и на техните семейства!” – гласи призивът на сдружението.

Източник: Сдружение „Аутизъм Днес”, снимка: бъдещият АВА център в Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email