Срокът за кандидатстване в кампанията за безплатна подмяна на старите печки е до 31 март

56 са приетите към 5-ти март заявления на граждани, които кандидатстват за подмяна на старите печки на твърдо гориво с нови екологични отоплителни уреди.

В пилотния етап от реализирането на интегрирания проект по Програма LIFE – „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ се предвижда да бъдат включени 80 домакинства.

В кампанията може да участват домакинства от Централна градска част, квартал „Възраждане“ и комплексите „Лазур“, „Братя Миладинови“ и зона Г на „Меден рудник“. Срокът за подаване на заявления е до 31 март на адрес гр. Бургас, ул. „Трапезица“ No 5 /зад хотел „Бургас“/ – всеки работен ден от 15,00 до 19,00 ч. 

Всички изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите за оценка и класиране са публикувани на интернет страницата на Община Бургас:  https://www.burgas.bg/bg/info/eventdetails/1440/38238.

На сайта са публикувани всички необходими бланки, които кандидатите трябва да попълнят за участие в програмата. Гражданите ще имат възможността да получат допълнителна информация и съвети при попълването на документите и на телефон 056/ 84 38 91.

Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтаж и демонтаж на старите печки. Гаранционният срок на оборудването е 5 години.

Кандидати, които са подали документи за участие в Пилотната фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по Основната фаза с вече подадената документация. По време на нея ще се подменят отоплителните уреди на още 1 914 домакинства, напомнят от пресцентъра на Община Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email