Спецакция на полицията в Сунгурларе и Карнобат, 11 задържани за кражби (СНИМКИ)

11 криминално проявени лица на различна възраст са задържани при проведената днес специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала територията на общините Сунгурларе и Карнобат.

При операцията, осъществена от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили под ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас, са проверени адреси, обитавани от криминално проявените. Намерени и иззети са различни вещи- предмет на престъпления, сред които: електроуреди, инструменти и машини. Към момента се установява съпричастността на мъжете към извършените в последните дни кражби от частни домове, намиращи се на територията на двете общини.

В хода на  акцията е задържан и 39-годишен мъж от с. Славянци, който извършвал лихварска дейност. В дома му са намерени тетрадка с имена на длъжници и дадени суми, чужди лични документи и дебитни карти ( давани, като залог срещу получаваните суми в размер от 70 до 30 000 лв.), голяма парична сума в левове и евро и наркотичното вещество амфетамин. 

Провеждането на специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи и в бъдеще, те ще бъдат регулярни и ще обхванат различни точки от територията на Бургаски регион.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email