Снимки съдържащи моменти от извънредното положение с covid 19 бяха предадени на Държавния архив

Снимки правени от бургазлии съдържащи моменти от извънредното положение с covid 19 бяха експонирани на терасата на КЦ „Морско казино“, а малко след това и предадени на Данка Георгиева – директор на Териториална дирекция Архиви – Бургас. Броят на фотографиите качени на флашка е общо 1000.“ Инициативата имаше за цел този необичаен период да го превърнем в един фотоархив, който да остане за бъдещите поколения“.-каза по време на събитието зам. кметът по „Култура, туризъм и спорт“ Диана Саватева.

„Снимките ще бъдат регистрирани и обработени в Държавния архив и ще бъдат достъпни до всички хора, които искат да ги разгледат. Община Бургас за пореден път доказва, че изключително много се грижи за здравето на хората, защото когато споделяхме с Г-жа Саватева за инициативата, ние се обърнахме към документите, които съхраняваме и се оказа, че непосредствено след Освобождението има много документи показващи как тя е реагирала при епидемии и заразни болести. Това е от една страна жест към хората, а от друга страна Общината си върши добре работата“-сподели и директорът на Държавен архив Данка Георгиева.

Инициативата бе на Община Бургас „Фотоархив на Covid -19”. Проявата бе създадена по време на извънредния период, през който преминахме всички. Това трудно време промени света, наложи нови правила и благодарение на създадения архив ще остане в историята за следващите поколения.

В срещата взеха а участие Диана Саватева, зам.-кмет по „Култура, туризъм и спорт“, представители на културните инстититуции, които продължиха да повдигат духа ни с различни онлайн прояви, и граждани.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email