След гонка с полицията, БМВ катастрофира на „Тройката“ в Бургас (видео)

         На 08.05.т.г. около 23.30 ч. на бул. „Христо Ботев“ полицейски служители подават сигнал със „СТОП“ палка за извършване на проверка на л.а. „БМВ“, движещо се с включени дълги светлини. Водачът на автомобила не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта си се отправил в посока ж.п. гара – Бургас. Последван е от полицейския автомобил, като за съдействие към мястото на инцидента се насочили и други полицейски екипи.

         „БМВ“ продължило да се движи с висока скорост по бул. „Булаир“, като в района на пешеходната зона с бул. „Алеко Богориди“, рязко завил вляво и се отправил в посока Община – Бургас. Там с десен завой продължил по ул. „Александровска“ и в края на площад „Тройката“ самокатастрофирал.

         Установено е, че автомобила е управляван от 39 годишен криминално проявен мъж от Сливен, придружаван от 27 годишен криминално проявен бургазлия. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа.

         В резултат на полицейските действия е установено, че регистрационните табели на л.а. „БМВ“ са от друго моторно превозно средство, като към момента на инцидента не са били обявени за издирване.

         Направен е първоначален оглед на местопроизшествието в тъмната част на денонощието, като след вдигане на л.а. „БМВ“ от площад „Тройката“ предстои извършване на претърсване на автомобила.

         По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

Вижте гонката по Главната в Бургас (видео)
Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email