„Сарафово“ е домакин на музикален клас за деца

На 13 септември в залата на читалище „Ангел Димитров 1929“ – кв. Сарафово, ще се проведе любопитен етно концерт и музикален клас за деца. Това ще е първото изпълнение в Бургас на група „Основно Ветрове“ – музикален проект съставен от едни от най-видните експериментатори с български и международен фолклор. Концертът потапя публиката в недрата на българските корени, природа и същност, но добавя и множество етно музикални вдъхновения от цял свят. Публиката ще се наслади на звуците на изключителни инструменти като индийски ситар, арменски дудук и други непознати етно инструменти.


Началото на концерта е в 19:30 часа, билети са налични онлайн на www.bilet.bg

Музикалният клас, който цели да приобщи зрящи и незрящи младежи, ще започне в деня на концерта, в 13:00 часа. В приятелска среда участниците ще могат да общуват с музикантите, за да научат историята на причудливи инструменти от Европа, Азия и Африка. Водещи на музикалния клас ще са не само група „Основно Ветрове“, но и перкусионистите Деян Петров – Дицата, Невен Кидеров – Бат Невен, и Асен Хайдутов.

В срещата ще се развие чувството за усет на музиката, за ритмичност и за лекота в общуването. Чрез нагледни примери с музикалните инструменти и с много практическо звукоизвличане ще създаде общностно и творческо чувство в прекрасния квартал Сарафово.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас, по Програмата за съфинансиране на културни проекти.


Информация за концерта и музикалния клас, моля звънете на 0894 585200 или пишете на fdemirev@gmail.com !

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email