РИМ – Бургас и сдружение „Черноморска Странджа“ подписаха договор за сътрудничество

Поради усложнената епидемична обстановка, традиционната годишна кръгла маса в гр. Ахтопол, организирана от сдружение „Черноморска Странджа“ и посветена на културното наследство на Странджа, се състоя в ограничен състав. Присъстваха инж. Петър Кънев, председател на сдружението и д-р Милен Николов, директор на РИМ – Бургас.

Беше направен преглед на осъществените археологически разкопки по южното Черноморие през 2020 г., както и на постигнатите резултати. Обсъдени бяха перспективите за осъществяване на археологически и исторически проучвания в региона на Странджа през 2021 г. в условията на пандемия.

В края на срещата беше подписан Договор за сътрудничество и съвместна дейност между сдружение „Черноморска Странджа“ и Регионален исторически музей-Бургас, в съответствие с нормативните документи в областта на културното наследство.

Планира се осъществяването на общи проекти в областта на научната издателска дейност, общи изложби и популяризиране на културното наследство на Странджа.

Срещата се проведе под патронажа на г-н Вълчо Чолаков – Областен управител на област Бургас и на доц. д-р Бони Петрунова, директор на Национален исторически музей – София.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email