Рибарски традиции и обичаи

Традициите са създадени, за да помним откъде идваме.

Ние, от сдружение на риболовците “Бургаски езера” се заемаме със задачата да съберем, обработим и публикуваме различни, полузабравени рибарски обичаи, обредни практики свързани с рибарството, стари рибарски истории забравени от поколенията.

Изпратете ни снимки на вашите предци и техният улов. Черно белите снимки, които ни изпратите ще бъдат обработени от екип специалисти, възстановени и публикувани отново. Нека да запазим историята за бъдещите привърженици на риболова.

Споделете с нас различни рецепти – бабината рибена чорба сигурно е била най-вкусната, която си спомняте. Да разкажем за вкусът на печената черноморска скумрия, отдавна изчезнала от нашите брегове, прясно уловените миди на тенекия и чесновата заливка на попчетата – все забравени и малко известни вече рецепти.

Най-интересните снимки и истории ще бъдат публикувани в специално изготвен за целта онлайн каталог на Никулден, 7ми Декември 2021. Каталога ще бъде разделен на няколко секции:

  • Рибарски обичаи, истории и традиции
  • Улова на дедите ни – фотогалерия със стари снимки. Изпращайте ни стари снимки свързани с риболова, снимки на предците ви, занимавали се с риболов. Най-атрактивните и интересни ще бъдат реставрирани и разпечатани в голям формат, ще бъдат показани на изложба по случай Никулден и празника на Бургас.
  • Кулинария – забравени и малко известни рецепти. Да възстановим кулинарните спомени от детсвото.

Изпращайте ни Вашите материали на e-mail: [email protected],  чрез Фейсбук страницата на сдружението  или като се свържете с нас чрез формата за контакт.

Ако притежавате снимки или интересни истории, които искате да споделите с нас, наши представители могат да ви посетят и да запишат историята, да сканират снимките и да върнат към живот забравеното.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email