Режисьорът Слави Георгиев: Имам късмет, че съм роден в Бургас

Днес ще ви срещнем със Слави Георгиев. От много години той е част от организацията на София филм фест на брега. Завършил е ПМГ “ Акад. Никола Обрешков“ гр. Бургас през 1999 година. Учил е Богословие една година и след това завършва Филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ. Автор е на един образователно-документален филм „Песен и молитва“, както участието му в проекта Zoom Бургас. Освен това прави и мултимедии за театрални постановки. В момента той е озвучител в ДТ „А. Будевска“.Как се насочи към режисьорската професия?

-Киното дойде през книгите. Започнах да виждам образите им, след това започнах да гледам и филмови класики и разбрах, че това е достаен език за разказване на истории.

-От 2006-та година си в екипа на София филм фест на брега. Какво ви привлече?

-По онова време с Йорданка Ингилизова, която бе душата на ставащото се опитахме да направим панорама за Луис Бунюел, това не се получи и тя ме покани в екипа на София филм фест на брега. В началото пусках субтитрите, но постепенно станах част от организацията и координацията.

-Какво искате да постигнете повече във вашата област?

-Крайно време е да довърша сценария, който подготвям от доста години. Мечтата ми е да правя филми, колкото и да е трудно това в България.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email