Аплодисменти за Ревматологията на УМБАЛ-Бургас, присъждат им медицински Оскар (ОБНОВЕНА)

Отделението по ревматология в УМБАЛ-Бургас е сред финалистите за медицински Оскар в категорията „Клинично сътрудничество и работа в екип“, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. Златните статуетки за светилата в медицината, ще бъдат връчени на церемония в столичния х-л „Маринела“ днес.  

Отделението е единственото за Югоизточен регион, 1600 са обслужените пациенти от областите Бургас, Ямбол и Сливен.

Тази година то отбеляза своята 10-годишнина. Създадено е от д-р Иван Казмин, специалист-ревматолог, един от най-уважаваните лекари в града. Бисера Райчева е старша сестра и съмишленик, с който д-р Казмин работи от първите дни на създаването на болничната структура. Екипът се състои от 18 души.

Д-р Иван Казмин, началник Отделение по ревматология, по време на церемонията в столичния х-л „Маринела“

Отделението е специализирано в диагностика и терапия на възпалителни, дегенеративни ставни заболявания, възпалителна и дегенеративна патология на гръбначния стълб и системни заболявания на съединителната тъкан. В него се прилагат най-съвременни, отговарящи на европейските стандарти, диагностични и терапевтични методики.

Негов методичен ръководител е проф. д-р Румен Стоилов д.м.н., от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“- София, водещ специалист в областта на ревматологията в страната.

Церемонията NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020 ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани и значими постижения в областта. Номинациите са направени от браншови организации, от специализирани медии и от ресорни журналисти. 

В звуковия файл Патриция Кирилова, собственик на ВИП Комюникейшън:

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email