Радовеста Стюърт, директор на ОП „Туризъм“ за Туристическа борса “Вашата ваканция 2021”: Много се радваме, че има такъв голям интерес от морските общини

“ Това е първото изложение за сезона и много се радваме, че има такъв голям интерес от морските общини“-сподели днес пред Общинско радио „Гласът на Бургас“ Радовеста Стюърт, директор на ОП „Туризъм“ в Община Бургас по повод откриването на туристическа борса „Вашата Ваканция”, в Експозиционен център „Флора“.

Разговаряме и с Яница Динева „Динита тур България” ЕООД,

Специализираното изложение е първото за Бургас след кризата, породена от COVID-19. Тя ще даде старт на туристически сезон 2021. В нея ще се представят над 20 участника, презентиращи различни и интересни възможности за туризъм и отдих. Общините Бургас и Варна, Несебър, Созопол, Приморско, както и к.к. Слънчев бряг ще покажат идеите си развитието на морския туризъм. Тази година Варна празнува своя 100-годишен юбилей като курортен град.

Еко и културният туризъм ще са акцент в представянето на общините Средец, Камено, Тетевен, Силистра, Стрелча и Карлово. ПП „Странджа“ и СНЦ „Зелена Странджа“ ще демонстрират защо планината се е превърнала в хит за вътрешните туристи през този сезон. Проявата се организира по инициатива на Бургаска регионална туристическа асоциация под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас.

65 участника от 48 фирми ще вземат участие в Информационен тур „Go to BURGAS“. Специализираният тур е организиран за туроператори и екскурзоводи от цялата страна, ангажирани в процеса по създаване и реализация на туристически пакети.

В рамките на събитието ще бъдат представени подбрани забележителности, спортни и конгресни бази, хотели, ресторанти и заведения. Инфотурът е втори за Бургас в рамките на половин година и отново е по инициатива на туристическия бранш в града, като основни партньори са „Динита тур България” ЕООД, СТТА „Обединение Бъдеще за Туризма“, Сдружение „Рафаел – инфо, култура & туризъм“, БРТА, Югоизточен съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова“ – Бургас и др., със съдействието на Община Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email