Пътуваме до Антарктида с фотографиите на проф. Пимпирев

*Експозицията ще бъде представена в Културен дом НХК, организатор е Филиал Бургас на Софийския университет  

Изложба „Антарктида – непознатата южна земя”, съвместно организирана от Българския антарктически институт и Филиал Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в партньорство с Община Бургас, ще запознае бургазлии с очарованието и тайните на ледения континент.  

Експозицията ще бъде достъпна за разглеждане от 1 декември – Световният ден на Антарктида, във фоайето на Културен дом НХК.

В рамките на десет дни посетителите ще могат да се докоснат до приказното величие на непознатата южна земя, където взаимопомощта и приятелството са на първо място.  

Експозицията включва 20 фотографии, заснети от проф. Христо Пимпирев – председател на Българския антарктически институт, ръководител на българските антарктически експедиции, преподавател в Софийския университет; Иглика Трифонова и още участници в експедициите. „Пингвини – полицаи пред българската база“, „Залез над нос Есперидес“  са част от любопитните  заглавия към снимките .  

Не пропускайте вълнуващия фоторазказ за живота на българската полярна база, за уникалния животински и растителен свят и за силата на човешките отношения на най-студения континент на Земята.  

Изложбата ще остане в Бургас до 10 декември.  

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email