При пълна хегемония на бургаските ветерани премина плувният турнир „Мастърс 2023“

В продължение на два дни спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“ беше домакин на деветото издание на плувния турнир за ветерани „Мастърс Бургас 2023“. Организатор бе клуб „Черноморец“ с подкрепата на Община Бургас.

В състезанието участваха 187 плувци ветерани от 18 клуба – два гръцки, един румънски и останалите български.

Турнирът премина при пълна хегемония на домакините от „Черноморец“, които са първи при жените, на второ място при мъжете и са комплексни първенци.

Всички клубове получиха статуетки за „Добре дошли в Бургас“. Призьорите в отделните възрастови групи при мъжете и жените бяха наградени с купи и медали. Статуетки бяха връчени и на най-възрастните участници в „Мастърса“ – жена и мъж от Русе. Отличени бяха и най-бързите плувци по точковата система на ФИНА – 61-годишната Йорданка Пенева от „Черноморец“ на 50 метра кроул и Ангел Пеев на 40 години от „Албатрос“- Варна на 50 метра бруст.

„Отново бяхме любезни домакини извън басейна, но при самото плуване доказахме, че сме №1. Догодина турнирът за ветерани „Мастърс“ ще бъде десети юбилеен и ще се постараем съвместно с Община Бургас да го проведем на много високо ниво“, заяви главният треньор и президент на ПК “Черноморец“ Люба Панайотова.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email