Призово място в Републиканското първенство по карате завоюва инсп. Радина Николова от ОДМВР-Бургас

Призовото второ място в Националния преглед по полицейска лична защита и Републиканското първенство по карате за служители на МВР, проведено в Кранево, бе завоювано от дългогодишния състезател и медалист от ОДМВР – Бургас – инспектор Радостина Николова. Същата съвместно с младши инспектор Станислава Петкова от Пето Районно управление – Бургас се представиха в единствената женска двойка на престижното състезание в надпревара с множество участници от 23 дирекции на вътрешното министерство.

В състезанието ОДМВР – Бургас бе представена и от двойката мъже – Венилин Русинов и Милен Джиналийски, дългогодишни състезатели по полицейска лична защита.

За тандема Николова/Петкова това беше първо участие в дисциплината „Полицейска лична защита”, където се състезават само мъжки и смесени двойки.

В дисциплината „кумите”, категория „Open” Радостина Николова завоюва второ място, с което донесе отличие за Бургаската дирекция.

Радостина Николова е инструктор към „Централен полицейски карате и джу-джицу клуб“. От началото на миналата година клуба започна активно провеждане на мероприятия с насоченост „самозащита за жени“ в цялата страна. Николова и колегата й Калоян Димов планират създаването на група за лична самозащита за жени и изграждане на специални физически качества, която ще е уникална за Бургас.

Освен това на 10 и 11 октомври Бургас ще е домакин на Държавното първенство по джу-джицу и турнир по карате за деца под наслов „Млади приятели на полицията“, като състезанията ще се провеждат в спортния комплекс към Математическата гимназия.

Източник: ОДМВР – Бургас

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email