Предстоящо в Библиотеката

На 22.11.10:30 ч. ще се играе:

“Гон, малката лисица” – куклено представление, японска приказка по Ниими Нанкичи.

„Гон, малката лисица” е определена като „трогателна приказка за самотния човек”. Тя носи послание за невидимото добро, което си има лице. Приказката е „ценно четиво за младите хора” и дава информация за японската култура и обичаи.

На 24 ноември, от 18:00 часа:

„Парадоксите, които управляват живота“ от Явор Русенов.

Книгата“ представя 10 парадоксални модела, които управляват живота ни. Те са базирани на експеримента на д-р Селигман, проведен през 60-те години на 20 век в университета на Пенсилвания. Книгата е написана на достъпен език и изпълнена с много житейски примери.

За автора: Явор Русинов е автор и на бестселъра „Вечните принципи зад успешното дете“, продадена в над 16 000 копия само в България. Правата са откупени от Южноафриканско издателство за Африка и предстои да бъде издаден на езика Африкаанс.

На 30 ноември, от 18:30 часа:

Представяне на книгата „Пивница ЩУРО СЕЛО“ от Николай Илчевски.

Тази книга, заедно с предходните „Записки от селската кръчма“ и „Крадецът на слама“, е снимка на разкошните „обикновени“ хора от селата ни, които, заедно с отглеждането на праз, домати и пипер, съхраняват в умовете и бита си българското съзнание и традиции. Благодарение на тях България я има, защото тези хора винаги са били живите въглени в историята ни – даже и когато са ни гасили със сила, с оръжие, с репарации и принудителни дипломатически осакатявания. Те са искрите, от които винаги се разпалваме за нови израствания.

Книгата съдържа истински разкази, в които хуморът, мъдростта и обичта надмогват житейските несгоди, а селските веселия и случки карат читателите да се изправят в себе си и да гледат на проблемите не със страх, а с пренебрежение.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email