По повод Eвропейския ден на спорта в училище, който се отбелязва на 30 септември, СУ „Юрий Гагарин“ обявява седмица на отворените врати

По повод Eвропейския ден на спорта в училище, който се отбелязва на 30 септември, СУ „Юрий Гагарин“ обявява седмица на отворените врати. Всеки, който пожелае, ще може да посети тренировки по различни видове спорт, водени от доказани специалисти, и да наблюдава някои от най-изявените състезатели на Спортното, донесли множество медали от световни и европейски първенства, от престижни международни турнири и държавни шампионати.

Сред тях се открояват имената на борците Димитър Рачев, Ердал Галип, Андрей Атанасов, акробатът Георги Стоянов и други. Може да видят и някои потенциални олимпийски шампиони и медалисти, бъдещи призьори от световни и европейски първенства.

„Имаме много талантливи спортисти. Те със сигурност ще поемат щафетата от цяла плеяда изтъкнати възпитаници на СУ „Юрий Гагарин“, завършили го през годините“, заяви директорът на Спортното Янчо Стойчев.

Графикът на седмицата на отворените врати е следният:

3 октомври

Художествена гимнастика – от 10:30 часа в зала „Младост“

Лека атлетика – от 10:30 часа на спортен център „Славейков“

4 октомври

Борба – от 10:30 часа в спортния комплекс към ПМГ „Акад. Никола Обрешков“

5 октомври

Спортна акробатика – от 14:00 в зала „Нефтохимик“

Плуване – от 14:00 часа на плувен басейн „Младежки дом“

6 октомври

Бокс – от 10:30 на стадион „Черноморец“

Текст: Велизар Маджаров

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email