Потребителите на „Социален център“-Бургас със специална изява в Летния театър на 8 септември

“ За нашите потребители това участие носи много голяма радост и удовлетворение защото те се чувстват равнопоставени с останалите. Всички са в очакване и радостта е много голяма. Танцът, който ще представим бе подготвен още миналата година, а тази го репетираме и подновяваме“.-това сподели за Общинско радио „Гласът на Бургас“ Марионела Стоянова- от „Социален център“-Бургас по повод предстояща изява в Летния театър от 20.00 часа на 8 септември.

В Център за социална рехабилитация и интеграция ( ЦСРИ ) към Сдружение “ Социален център Бургас“ стартираха м. септември с поредното занятие от Програмата по трудотерапия. Потребителите изработват къщичка от природни материали. За стени използват солети, а всичко останало- прозорци, врата, цветя се сглобяват от различни семена. Останалите необходими елементи са – въображение, търпение, настроение, желание за съвместна работа

Сдружение „Социален център Бургас“  е неправителствена организация, с основна дейност предоставяне на социални услуги за хората с увреждания. Официално сдружението бе регистрирано на 16.12.2011 г. Членове и съучредители на сдружението са лица с трайни увреждания, техни близки и професионалисти, чиито усилия са насочени към  социална интеграция и подобряване качеството на живот на лицата с увреждания, живеещи на територията на  Община Бургас.

Дейността на сдружение “Социален център Бургас” стартира с предоставяне на иновативната социална услуга в общността: Творческа работилница на хора с увреждания. Творческата работилница беше замислена  като социална услуга в общността, насочена главно към онези лица със специфични потребности, при които има  опасност от изолация. 

Тя се посещаваше ежедневно от  лица с увреждания над 18 годишна възраст. В творческата  работилница  посетителите изработваха  различни сувенири. Първоначално като суровина за тези сувенири се използваха  стари вестници. Бяха направени такива предмети като кошнички, панери, поставки за салфетки. Впоследствие и по-мащабни предмети като кораби, лодки, архитектурни и исторически забележителности: “Грамофона” в Бургас, Айфеловата кула, Шипка и др.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email